Warning: A non-numeric value encountered in /data/sites/web/houseofmtbnl/www/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43Warning: A non-numeric value encountered in /data/sites/web/houseofmtbnl/www/catalog/model/bossblog/blogtagcloud.php on line 43 BikeYoke Revive
Contact
Zaltbommel
BikeYoke Revive

BikeYoke Revive

3
Feb

Weer een dropperpost, maar dan wel verder door ontwikkeld.

Het merk BikeYoke heeft een nieuwe dropperpost op de markt gezet. 

Nu zijn er al veel droppers van verschillende merken te koop in allerlei maten en modellen. Wat maakt de BikeYoke dan anders?

Qua maatvoering uiteraard niet zo heel veel. De maten van de seatpost worden natuurlijk bepaald door de maten die in de frames worden gevoerd.

30.9 en 31.6 worden door BikeYoke aangeboden. Dropperlengte 125mm en 160mm. Daarnaast wordt er in de trigger/remote nog onderscheid gemaakt welk schakelsysteem er op de fiets is gemonteerd tussen 1x  set up of een 2 of 3x set up.

De 1x trigger

De 2/3 remote


De dropper werkt op basis van hydrauliek. Het grote voordeel van de dropper is dat hij enorm eenvoudig te ontluchten is. De ontluchting zit aan de zijkant boven aan de van de zadelpen en is te ontluchten door hem simpelweg met een imbussleutel even het boutje los te draaien en de pen naar beneden duwen en het boutje weer vastdraaien. Simpel, snel en doeltreffend. 

Daarnaast is het voordeel van de BikeYoke dat hij bij montage, in tegenstelling tot sommige andere merken, geen enkele vorm van speling kent.

Verder is de service eenvoudig uit te voeren en daarvoor is er voldoende informatie terug te vinden op de site van BikeYoke en eventueel You-tube.

De montage is relatief eenvoudig en snel te doen. Uiteraard moet je frame wel geschikt zijn voor een stealth systeem, want de Revive wordt alleen geleverd voor een interne kabelroute. De kabel zit nu eenmaal aan de onderzijde van de zadelpen gemonteerd. Doordat de kabel van de trigger tot aan de zadelpen een "normale" kabel betreft, is het inkorten van de 150cm lange kabel een stuk eenvoudiger. De gebruiksaanwijzing is duidelijk en helder en geeft daardoor een duidelijke instructie hoe u de zadelpen moet monteren.


Met de kabellengte van 150cm moet de dropper in principe in bijna ieder frame gemonteerd kunnen worden zonder problemen. 

De trigger voelt prettig aan. De dropper komt lekker snel omhoog, maar kun je ook bij wat minder druk op de trigger, wat langzamer laten stijgen.

Uiteindelijk is het een zeer goed doordacht product voor een goede prijs. Het enige wat je van te voren goed moet overwegen is, hoeveel drop je nodig hebt en er eventueel in je frame past.


De maten van de 160 mm Revive 


De maten van de 125 mm Revive 


foto van House of MTB.foto van House of MTB.

https://www.facebook.com/houseofmtb/videos/707508499409371/Foto's en plaatjes komen van de site van BikeYoke.

Leave Your Comment