Contact
Zaltbommel

About House of MTB

About House of MTB


House of MTB richt zich voornamelijk op de mountainbiker die juist wat groter en/of zwaarder is. Aangezien de eigenaar van House of MTB, ook al jaren actief in de MTB-sport, ook zelf van het maatje, ietsje langer, ietsje breder is, snapt hij maar al te goed waar je als grotere consument tegen aan loopt in de Mountainbike sport. Hij merkte zelf ook dat de kennis bij de gemiddelde fietsenzaak, veelal gespecialiseerd is op de gemiddelde rijder en veelal is de kennis op het gebied van wielrennen groter dan de mountainbike. Gelet op deze ervaringen is House of MTB opgericht. Juist om u, als consument optimaal te helpen in het zoeken van de geschikte mountainbike voor U als consument.

House of MTB is door mij, Rob de Vogel, geboren 1972, opgericht. Vanaf een jaar of 8 was ik al actief met BMX, waarbij ik jarenlang wedstrijden door heel Nederland heb gereden. Daarna, toen de BMX mij toch echt te klein werd, ben ik overgestapt op de MTB. Ook daar destijds wedstrijden gereden in de funklasse. Tja en dan komt werk en komt er helaas de klad in de MTB sport. Na een paar jaar niet, dan wel nauwelijks te hebben gereden, is de oude liefde gelukkig toch weer aangewakkerd. Eerst weer recreatief, maar op een gegeven ogenblik merkte ik toch, dat ik weer eens op wedstrijd niveau mee wilde gaan doen. Mijn voorkeur was ondertussen al van XC verschoven naar Enduro. Dus zo gezegd zo gedaan. Mee gedaan met enduro wedstrijden in België, maar natuurlijk ook 2x aan de City DH in Nijmegen en de Endurocup in Wijchen. Helaas heb ik in 2016 geen wedstrijden kunnen rijden door een gebroken hand. Dus ik hoop dat ik vanaf 2017 ook weer kan beginnen met wedstrijden te rijden.


Vanwaar de keuze van de merken die worden gevoerd bij House of MTB? Juist omdat ik, als eigenaar, zelf de ervaring heb gehad met een merk, of dat ik voldoende  vertrouwen, vanuit mijn kennis, heb in een specifiek merk. De merken zijn dus gekozen vanuit de gedachte waarmee House of MTB is opgestart. Naast dat de merken voor elke consument uitermate geschikt zijn, zijn deze merken juist erg geschikt voor de langere en/of zwaardere mountainbiker, maar juist ook voor de juist kleinere Mountainbiker. Ik zelf ben ook met mijn 1.98 behoorlijk aan de lengte. Daarnaast gaat de weegschaal bij mij ook ruim over de 100 kilo. Tja als je zo'n gewicht hebt, moet je wel heel goed kunnen vertrouwen op je materiaal. Vooral omdat veel merken hun producten afstemmen op het gemiddelde gewicht van de Mountainbiker en helaas ligt dat wel een stukje lager....


Daar waar nodig, wil House of MTB, U persoonlijk adviseren. Juist de persoonlijke ervaring op dit gebied en het overleg met U en Uw wensen, zal er garant voor staan dat U hierdoor de juiste mountainbike zult vinden, welke voor U garant staat voor maximale fietsgenot. Of U nu Uw mountainbike recreatief- of in wedstrijdverband wilt gebruiken. Alle onderdelen zullen op de juiste wijze moeten zijn afgestemd op Uw wensen. Ook kan er geadviseerd worden op het gebied van de afstellingen van bijvoorbeeld vering en dempers. Niet goed afgestelde dempers zullen zorgen voor een slecht werkende fiets.


Het zal u zijn opgevallen dat House of MTB zelf bijvoorbeeld nog geen banden verkoopt. Zolang House of MTB deze producten nog niet kan aanbieden voor concurrerende prijzen ten aanzien van bijvoorbeeld de prijzen in Duitsland, zal het advies gewoon simpel zijn, bestel ze daar en bespaar daarbij op je eigen budget. Het monteren van dempers, voorvorken en banden kunnen gewoon bij House of MTB plaats vinden.


Hieronder een foto van mij tijdens een Endurowedstrijd in Amay (België) in 2015.